De zee is de spiegel van de lucht en het licht

Performance, peuterspeelzaal Jan Huigen, Almere, 2016

Performance, peuterspeelzaal Jan Huigen, Almere, 2016

Derde bezoek peuterspeelzaal

18 maart 2016 heb ik nieuwe materiaal, blauw cellofaan, uitgeprobeerd in de crèche naar aanleiding van onderstaande schets.

De kinderen verdwijnen helemaal in het dwarrelen, zwemmen en knisperen van het cellofaan, mijn poging om nog andere beelden met het cellofaan te maken verdwijnt in het niets, maar misschien wil ik ook wel te veel. Ik kan onderzoeken wat er gebeurt als ik in het begin weinig materiaal heb zodat ik makkelijker beelden met het cellofaan kan maken en daarna steeds meer. De veelheid van het cellofaan is  mooi, geeft het gevoel dat je er in kan zwemmen.

Tijdens de ochtendsessie had ik het geluid op een cd, die helemaal in de andere kant van de ruimte stond. Interessant om te merken dat als je de aandacht op het geluid legt de kinderen op dat moment ook met hun aandacht naar de cd-speler gaat, dus naar de hele andere kant van de ruimte dan waar ik stond. Dit heb ik in de middagsessie aangepast.

Ik mag soms duidelijker zijn in mijn handelingen en in de gevolgen van mijn handelingen. Eventueel gereedschap gebruiken, zodat je een grotere handeling kan doen, zoals een bezem.

De drempel om mee te spelen is laag door dat ik dichtbij zit. In het vervolg nog meer spelen met de afstand tussen mij en het publiek.

Aan het eind kreeg elk kind een zaklamp om het cellofaan met een zaklamp te beschijnen, een ontdekkingstocht van licht en schittering.

Performance, peuterspeelzaal Jan Huigen, Almere, 2016
Beginsituatie performance, peuterspeelzaal Jan Huigen, Almere, 2016
Performance, peuterspeelzaal Jan Huigen, Almere, 2016
Performance, peuterspeelzaal Jan Huigen, Almere, 2016
Performance, peuterspeelzaal Jan Huigen, Almere, 2016
Performance, peuterspeelzaal Jan Huigen, Almere, 2016
Performance, peuterspeelzaal Jan Huigen, Almere, 2016
Performance, peuterspeelzaal Jan Huigen, Almere, 2016
Performance, peuterspeelzaal Jan Huigen, Almere, 2016
Performance, peuterspeelzaal Jan Huigen, Almere, 2016
Performance, peuterspeelzaal Jan Huigen, Almere, 2016
Performance, peuterspeelzaal Jan Huigen, Almere, 2016