Peuters als spiegel

Afgelopen week ervaren dat kinderen een goede leraren zijn voor performers. De kinderen zijn een eerlijk publiek en houden jou een spiegel voor.  Afgelopen week was ik te snel begonnen met een performance, omdat de leidsters verwachte dat ik meteen zou beginnen. En dus de kinderen om mij heen liet verzamelen en op mij lieten wachten. Ik liet mezelf daardoor overrompelen en vergat aan te geven dat ik nog een kwartiertje nodig had. Het gevolg is dat de hele performance gestrest is en de kinderen dus ook extra onrustig en chaotisch zijn.  Een duidelijke les dat ik meer voor mijn eigen performance moet opkomen en duidelijk moet communiceren dat ik voorbereidingstijd nodig heb. De middag was van totaal andere orde, ik had alle rust en de kinderen stapte helemaal mee in mijn wereld en twinkelde van verbazing en enthousiasme. Daarna gingen ze achteraf heel zelfstandig op onderzoek uit met al het materiaal wat ik had aangereikt.

Ze zijn dus eigenlijk goede leraren voor performers, omdat ze jou innerlijke ook zien en jou die als performer voor spiegelen.